Det är nu klart att Niklas Johansson blir ny statssekreterare hos närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Niklas har varit Friends Agendas styrelseordförande sedan 2012 och varit högst delaktig i vår utveckling. Under de åren har vi både blivit Årets byrå två gånger och Gasellföretag lika många gånger.

– Niklas har under de här åren gjort ovärderliga insatser för Friends Agendas tillväxt och utveckling, från positionen som en relativt traditionell PR-byrå till en position som en kombinerad PR och affärsbyrå som arbetar med kommunikativa lösningar på affärsutmaningar eller låsningar i gränslandet mellan näringsliv och politik. På den resan har Niklas erfarenhet från både politiken och näringslivslivet har varit ovärderlig. Vi sörjer naturligtvis förlusten, men lyckönskar Damberg och Sverige, säger Sara Morge.

Under tiden som styrelseordförande har Niklas Johansson även varit vice VD för energi- och miljöteknikkoncernen Opcon, numera Trention. Men det här innebär att han kliver in i politiken igen, tidigare har han även arbetat som tjänsteman och bland annat talskrivare åt Göran Persson, samt varit politiskt sakkunnig hos Leif Pagrotsky under förra Socialdemokraternas förra regeringsperiod.

Friends Agendas grundare Mattias Andersson kliver in som styrelseordförande, men ambitionen på sikt är att rekrytera externt. FA arbetar aktivt med att stärka styrelsearbetet och i veckan blev det klart att styrelseledamoten Dr. Lutz Meyer – Angela Merkels kampanjgeneral i två val- kliver in och får en mer aktiv roll i bolaget.

”Man kan säga att det vi förlorar till Damberg tar vi tillbaka från Merkel”, säger Sara Morge.

Share →

Grev Turegatan 7, SE-114 46 STOCKHOLM | +46 8 400 255 30 | info@friendsagenda.se