Friends Agenda och Dr Lutz Meyer utökar samarbetet och satsar på att ytterligare stärka den tysk-svenska affärsrelationen. Meyer är en av Tysklands absolut främsta spinndoktorer och är i hemlandet känd som ”Der Kanzlerinnen-Macher” efter två framgångsrika valkampanjer för Angela Merkel.

Sedan 2011 är Dr Lutz Meyer styrelseledamot i Friends Agenda och har även haft rollen som rådgivare åt en rad av bolagets kunder. Han har tidigare varit VD och partner i två av Tysklands mest framgångsrika kommunikationsbyråer, Scholz & Friends Agenda och Blumberry. Dr Meyer och Friends Agenda har varit samarbetspartners i en rad internationella kunduppdrag. I våras klev Dr. Meyer av uppdraget som vd för Blumberry, för att fungera som fristående rådgivare, vilket möjliggör att han nu blir Friends Agendas representant i Berlin.

– Under de här åren har vi sett en mycket intressant utveckling där Tyskland har tagit en alltmer ledande roll i europeisk politik, samtidigt som svenska och tyska positioner i EU-politiken har närmat sig varandra. Parallellt finns ett starkt och ömsesidigt intresse kring handel och idéutbyte, något som har accentuerats av de senaste dagarnas turbulens kring Brexit, säger Sara Morge vd Friends Agenda och fortsätter:

– Vi har även märkt en ökad efterfrågan hos våra kunder på kunskaper om och kontakter på den tyska marknaden och har beslutat att nu satsa fullt ut på att utveckla den verksamheten. Genom det nära samarbetet med Lutz Meyer kan vi erbjuda tillgång till ett av Tyskland och Europas starkaste nätverk.

– Jag älskar Sverige och det fantastiska teamet på Friends Agenda. Mina erfarenheter från tyska valkampanjer, EU och stora tyska företag kan ge nya perspektiv till flera av Friends Agendas kunder. Jag börjar nu även introducera Friends Agendas expertis på den tyska marknaden, säger Dr Lutz Meyer.
PageLines- Lutz_webb.jpeg

Dr. Lutz Meyer har inte bara varit CDU:s rådgivare i kommunikationsfrågor och hjälpt partiet och Merkel att vinna två val. Han har även lett den globalt uppmärksammade varumärkeskampanjen för Tyskland ”Germany – Land of Ideas”, samt valkampanjen för EU-parlamentet 2009. Utöver det har han varit rådgivare åt NATO, Volkswagen, Huawei, samt en rad tyska bransch- och intresseorganisationer. Han har tidigare även varit kampanjgeneral för SPD och talesperson för inrikesdepartementet under Gerard Schröders tid som förbundskansler.

Avspark för det utökade samarbetet blir det i samband med Friends Agendas traditionella båtmingel i Almedalen tisdag den 5 juli där Dr Meyer deltar.

Artiklar om Dr Lutz Meyer i tysk press:

http://www.bild.de/
http://www.tagesspiegel.de/meinung/merkels-berater-der-kanzlerinnen-macher/8835600.html#

http://www.tagesspiegel.de/meinung/merkels-berater-der-kanzlerinnen-macher/8835600.html#

http://www.spiegel.de/

Share →

Grev Turegatan 7, SE-114 46 STOCKHOLM | +46 8 400 255 30 | info@friendsagenda.se