Hur säljer man egentligen in sig själv på distans?

Det var en av de frågor som rullade i huvudet när jag satt i mitt studentrum i Haag, staden där jag tillbringade min utbytestermin under hösten 2015. Planen har hela tiden varit att få avsluta min utbildning med praktik. Få testa vingarna och se om jag har det som krävs för att kunna lyfta rent praktiskt efter år av teoriutbildning inom universitetets väggar i Örebro. Dags för uppkörningen helt enkelt.

Men vad vill jag egentligen göra under min praktik och framförallt, vad vill jag göra efter min praktik?

På ett filosofiskt sätt satte jag mig ner och började punkta upp vad jag söker efter hos en praktikplats. Ord som kreativitet, strategisk kommunikation, varumärkesbyggande kommunikation, få vara delaktig i olika processer, utmanande uppgifter och många fler fina beskrivningar radades upp i blocket. Men högst upp hamnade ordet roligt.

Alla punkterna passade in på Friends Agenda. Framförallt var det förkortningen 3C som fick mig på en gång. Creative Corporate Communication, där har vi det jag söker tänkte jag.

Ett inskickat CV, en bokad och nervöst genomförd intervju senare och beskedet kom äntligen i december månad. Jag är välkommen till Friends Agenda i januari för att göra min praktik under våren.

Nu, lite mer än halvvägs in i januari är jag äntligen på plats och redo för en fartfylld tid fram till sommaren med de många nya intryck och utmaningar som erbjuds på en PR-byrå. Förväntningarna är så klart många. Att få chansen och jobba med en stor variation av kunder, branscher och projekt, och där ena dagen aldrig är den andra lik. Brainstorming första dagen, skriva pressmeddelande andra dagen, göra en marknadsanalys tredje dagen och… Ja, jag är trots allt bara på dag fyra än så länge.

Men mer kommer att hända och mina första intryck sammanfattas kort så här:

  • Högt tempo med både stora och små uppgifter, men alla behöver göras.
  • Lätt kaotiskt att komma in i tempot och klimatet som skiljer sig från de teorityngda dagarna på universitetet.
  • Vikten av att hela tiden vara uppdaterad. Nyheter, branscher och trender, både lokalt och globalt.
  • Hur viktigt kaffet kommer bli för att jag ska hålla igång på dagarna.

I bloggen kommer jag ge er en inblick i hur dagarna och livet här på Friends Agenda ser ut. Du kommer få chansen att lära känna mig bättre och hur jag som student kan komma in och se på saker och ting. Det och mycket mer kommer blandas upp med trendspaningar inom olika spännande branscher i relation till kommunikation.

/ Wiliam Eklund

wiliam2

Share →

Grev Turegatan 7, SE-114 46 STOCKHOLM | +46 8 400 255 30 | info@friendsagenda.se